rigó, vagyis Lovranits Júlia mesemondó és biológus


 A Szegedi Tudományegyetemen végeztem, biológus szakon, ökológia szakirányon. A természet és az irodalom számomra elválaszthatatlanok. Ha sétálsz egy erdőben, patakvölgyben, vagy utazol valahová, te magad leszel a mese szereplője. 


A meséket, madarakat, erdőket, jó könyveket mindennél jobban szeretem. Én magam is mesélek, főleg állatos népmeséket, amelyekbe valós madárvédelmi, ismeretterjesztő részeket is beleszövök. Egyes meséimhez kézjeleket, úgy nevezett indiai mudrákat és ázsiai kéztrükköket is használok, a gyerekek velem együtt játszhatják el a kézjelek segítségével megjelenített állatokat. Egy tanévet táncoltam Túri Virág Réka indiai tánccsoportjában, a kézjeleim egy részét tőle tanultam, másokat magam gyűjtöttem úton útfélen.
 Rajongok a tündéres mesékért, boszorkányokért, népi hiedelmekért is. Gyerekkorom óta foglalkozom hosszabb-rövidebb szövegek fogalmazásával is. Első meseregényem, a Lea és a viharbanyák a Könyvmolyképző Kiadónál jelent meg.  Jelenleg a Magyar Madártani Egyesületnél dolgozom madarász ovi/suli oktatóként,  valamint szabadúszó mesemondóként is vállalok fellépéseket.  


elérhetőség:

julia pont lovranits kukac gmail pont com